Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα

Ultrasound Tmima

Καθημερινά κατόπιν ραντεβού μπορείτε να επισκεφθείτε το σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του Βενιζελείου στον 2ο όροφο του κτηρίου.

 - Το Διαγνωστικό μας Κέντρο διαθέτει ψηφιοποιημένο (cr) καθώς και ψηφιακό μάστογράφο (dr)

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ

- Καθημερινά εκτελούνται ακτινογραφίες θώρακος, ιγμορείων, σπονδυλικής στήλης, αρθρώσεων, νεφρών, οστών, κρανίου, λεκάνης ισχίων, κοιλίας κτλ.

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΟΡΘΟΠΑΝΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Για την εκτέλεση πανοραμικών και κεφαλομετρικών ακτινογραφιών.

ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ

- Έλεγχος οστεοπόρωσης σε προ – και μετά – εμμηνοπαυσιακές γυναίκες και σε διάφορες παθολογικές καταστάσεις.

ΥΠΕΡΗΧΟΙ

- Ο άριστος εξοπλισμός του κέντρου με τα πλέον σύγχρονα μέσα υπερηχοτομογραφίας παρέχει τη δυνατότητα για πλήρη έλεγχο όλων των οργάνων του ανθρώπινου σώματος.

ΕΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΕΡΗΧΩΝ

- ΕΝΔΟΚΟΛΠΙΚΟΣ ΥΠΕΡΗΧΟΣ (έλεγχος έσω γεννητικών οργάνων γυναίκας)

- ΒΙΟΨΙΑ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑ ΛΕΠΤΗΣ ΒΕΛΟΝΗΣ (FNA) ΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ (Πραγματοποιείται με ταυτόχρονη παρουσία ακτινολόγου και κυτταρολόγου για μέγιστη ακρίβεια και επάρκεια υλικού)

TRIPLEX ΑΓΓΕΙΩΝ

- Τραχήλου – Καρωτίδων

- Αρτηρίων – Φλεβών άνω και κάτω άκρων

- Σπληνοπυλαίου άξονα

ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ

Η ελαστογραφία είναι ιατρική απεικονιστική τεχνική, η οποία διερευνά την ελαστικότητα και τη σκληρότητα των ιστών του σώματος. Βασίζεται στην αρχή, στην οποία βασίζεται και η παλαιοτάτη μέθοδος της ψηλάφησης: εάν ένας ιστός – όργανο (π.χ. ήπαρ), είναι σκληρός ή μαλακός είναι ένδειξη για την παρουσία νόσου ή μη, π.χ. οι κακοήθεις όγκοι είναι περισσότερο σκληροί από το υγιές παρέγχυμα που τους περιβάλλει, όπως, επίσης και το κιρρωτικό ήπαρ συγκριτικά με το υγιές.

Τα όργανα που μπορούμε να ελέγξουμε είναι: 

- Το ήπαρ
- Ο μαστός
- Ο Θυρεοειδής αδένας